De voorbije maanden is er hard gewerkt op het Begijnhof. Dat werd omgevormd tot een open ontmoetingsplek, waar het fijn wonen en vertoeven is. Om het einde van de werken te vieren, nodigde het stadsbestuur alle andere buurtbewoners uit op een gezellig straatfeest op 5 juni.

De meeste stadsvernieuwingsprojecten in Sint-Truiden lopen op hun einde. Na de Luikersteenweg, Luikerstraat en Hamelstraat eerder dit jaar, is nu ook het Begijnhof helemaal klaar. De nutsleidingen werden er heraangelegd en de oude riolen maakten plaats voor moderne exemplaren.

Open plein

“Verder kreeg het Begijnhof ook bovengronds een totale make-over. De historische plek is nog meer dan in het verleden een échte verblijfs- en ontmoetingsplaats. Voetgangers en fietsers hebben er alle comfort”, vertelt schepen van Openbare werken Bert Stippelmans.

“Het Begijnhof is nu een open plein, waar de monumentale kerk en de pittoreske gebouwen beter tot hun recht komen. We kozen daarom ook voor materialen met een rustieke uitstraling”, gaat schepen van Monumentenbeheer Pascal Vossius verder.

Toekomst

Net als op andere plaatsen in de stad, ging ook op het Begijnhof het einde van de werken niet onopgemerkt voorbij. Buurtbewoners werden getrakteerd op een zomerse straatreceptie. Aansluitend hebben ze samen met het stadsbestuur het nieuwe Begijnhof symbolisch geopend.

“Het Begijnhof is één van de charmantste plaatsen in onze stad. Het is er niet alleen heel leuk wonen. Ook voorbijgangers en bezoekers weten dat je er gezellig kan vertoeven. Wij hebben ervoor gezorgd dat dat ook in de toekomst zo zal blijven”, besluit burgemeester Veerle Heeren.