Mark Vanlook wordt algemeen directeur Droneport

Voorzitter EUKA zet schouders onder uitbouw Droneport campus

Droneport Campus krijgt een algemeen directeur. Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster EUKA, neemt vanaf begin juli 2018 de handschoen op. Mark zal zijn schouders zetten onder het beheer en de ontwikkeling van Droneport Campus, de bedrijvencampus voor onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector.

De raad van bestuur van de NV Droneport besliste om een algemeen directeur aan te stellen. Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster en geboren ondernemer, zal de vooruitstrevende bedrijvencampus aansturen. Mark heeft een passie voor innovatie en nieuwe technologieën. Na zijn studies als burgerlijk ingenieur kwam hij al snel terecht bij IMEC en was hij betrokken bij tal van innovatieve projecten in Leuven en Californië. Tijdens zijn internationale carrière bij Tractebel deed hij ervaring op in tal van managementfuncties. In 2016 nam hij de uitdaging aan om het Ondernemersplatform Limburg te leiden onder het voorzitterschap van Urbain Vandeurzen. Als voorzitter van EUKA, het Vlaamse Innovatief Bedrijvennetwerk met de opdracht om de Vlaamse drone-industrie op de wereldkaart te zetten, heeft Mark een sterk netwerk opgebouwd.

Uitbouw Droneport

“We hebben de bouwstenen, een landingsbaan, een uniek luchtruim en nu ook een dynamische ondernemer om de Droneport Campus te leiden. De raad van bestuur van de NV Droneport is ervan overtuigd dat met de heer Mark Vanlook, als expert, de Droneport Campus in Sint-Truiden zich verder versneld zal ontwikkelen als het Europese kennis- en expertisecentrum van deze toekomstbepalende technologie.” Zegt Veerle Heeren, voorzitter van de raad van bestuur van de NV Droneport en burgemeester.

“Ik kijk er enorm naar uit om Droneport te laten uitgroeien tot een succesvolle campus. Ik ben ervan overtuigd dat we Limburg met Droneport op de internationale kaart kunnen zetten. Drones spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van slimme steden: ze kunnen gegevens verzamelen, parkeergedrag monitoren of een gebied in beeld brengen. Combineer dat met de klassieke luchtvaart en de mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Mark Vanlook.

Mark Vanlook zal zich in de eerste fase vooral focussen op de uitbouw van de Droneport Campus. De campus opent begint 2019 haar deuren. ”Mark is de juiste persoon om deze campus vorm te geven en innovatieve bedrijven aan te trekken. Droneport speelt in op de snel veranderende luchtvaartsector, waarin drones een steeds prominentere plaats opeisen. Als voorzitter van EUKA kent Mark de dronesector als geen ander en weet hij welke opportuniteiten en uitdagingen er op ons afkomen. Een sterk netwerk is een grote meerwaarde bij het uitbouwen van een bedrijvencampus”, zegt Lieven De Jonge, Head Of Corporate Smart Manufacturing LRM.

Start-ups en groeibedrijven

Bedrijven die zich binnenkort op de Droneportsite vestigen, komen terecht op een campus waar zowel start-ups als groeibedrijven hun thuisbasis hebben. Naast kantoren, een incubator voor start-ups, testfaciliteiten en een brasserie, biedt de site ook toegang tot een drone-community. Bovendien kunnen dronepiloten er naar hartenlust experimenteren in drie gecontroleerde outdoor testzones. In die zones kan er hoger gevlogen worden dan normaal toegelaten. En er is meer, want op Droneport kunnen de bewoners rekenen op coaching en sectorgebonden knowhow, ondersteuning bij onder andere droneregistratie, het certificeren van dronepiloten en verzekeringskwesties. Droneport is ook een gerespecteerde partner van de Belgische Civiele Luchtvaartautoriteit (BCAA) en ook onderzoek en ontwikkeling neemt er een belangrijke plaats in.   

 

Over Droneport

Droneport, een project van LRM, Stad Sint-Truiden, POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij), LRA (Limburg Regional Airport) en JV INVEST wordt een campus die ondernemers in de drone-industrie met elkaar verbindt. Bedrijven kunnen er terecht voor een uitgebreide omkadering en ondersteuning met de juiste sectorgebonden knowhow en coaching. Daarnaast biedt Droneport huisvestingsmogelijkheden in diverse formules in combinatie met test- en vliegruimtes, vergaderzalen en flexwerkplekken. Droneport zal ook een incubator voor strartups huisvesten.