Op donderdag 28 januari staat de Sporthal Sint-Pieter in Sint-Truiden geheel in het teken van de sportende 50-plussers. Met verschillende sportactiviteiten op maat, wordt de aftrap gegeven van het ‘Sporteljaar 2016’.

Op donderdag 28 januari start in Sint-Truiden het ‘Sporteljaar’. Het stadsbestuur zet samen met de laatstejaarsleerlingen lichamelijke opvoeding van de Sint-Aloysiusschool van Zepperen een sportdag op touw op maat van de 50-plussers.

Burgemeester Veerle Heeren: “Voor het vierde jaar op rij kregen we het label van ‘Sportelgemeente’ voor ons sportaanbod op maat van de 50-plussers. Met een speciale dag zetten we de inspanningen van onze sportdienst om deze leeftijdsgroep aan het bewegen te krijgen én te houden extra in de verf.”

De aanwezigen nemen op hun eigen tempo deel aan tal van sportieve activiteiten, zoals wandelen, bowlen of curling, en slaan terwijl gezellig een praatje met de andere 50-plussers. In de namiddag wordt een spelletje ‘Sportelmonopoly’ georganiseerd. Op het einde van de dag krijgen de deelnemers als aandenken een geschenkpakket mee naar huis.

Schepen van sport Carl Nijssens: “Als stadsbestuur hebben we gedurende het hele jaar een stevig uitgebreid activiteitenprogramma voor de actieve 50-plussers, waarop we in de toekomst nog verder zullen inzetten. Zo vindt de Zuid-Limburgse ‘Sporteldag’ dit najaar plaats in Sint-Truiden.”

Praktisch

De ‘Sporteldag’ vindt plaats in de Sporthal Sint-Pieter (Olympialaan 10, 3800 Sint-Truiden) op donderdag 28 januari 2016 van 09.00 uur tot 16.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 10 euro, inclusief lunch, taart en koffie.